Lepota in zdravje

Zakaj kolagen zares deluje?

Zakaj kolagen deluje
Avtor: Draz.si

Običajno se ob različnih prehranskih dopolnilih in oglasih za pomlajevanje držimo malce nazaj in zadržano sprejemamo posredovane informacije. Zelo pogosto se pojavijo tudi vprašanja, kot na primer: “Je sploh mogoče, da karkoli od tega deluje?”

Seveda, povsem logično in pravilno, da ne verjamemo vsega, kar nam je sporočeno. A nekaj je vendarle potrebno povedati. Kolagen deluje, zato je jemanje tega beljakovinskega dodatka vsekakor na mestu, saj prinaša več kot opazne rezultate.

Zato, ker je to njegov namen

Odgovor na vprašanje, zakaj kolagen deluje, je povsem enostaven. Pravzaprav bi bil težko enostavnejši. Osnovno poslanstvo kolagena v telesu je, da poskrbi za zdravo, napeto in sijočo kožo, ohrani naše lase močne in zdrave ter enako postori tudi z nohti.

Zgradba kolagena

Kolagen je beljakovina, ki je v našem telesu najbolj prisotna.

Zgoraj našteto je dovolj, da ugotovimo, zakaj je kolagen na nek način prinašalec mladostnega videza. Je pa potrebno dodati, da ta beljakovina, ki predstavlja kar do 30 % vseh beljakovin v telesu, še zdaleč ne počne zgolj tega. Skrbi tudi za mišice, gibljivost sklepov in še kaj.

Telo prideluje kolagen samo

Res je, a le do 20. leta starosti, potem pa se proizvodnja te izjemno pomembne beljakovine v telesu postopoma zmanjša. Da bi to izrazili v številkah, je potrebo reči, da zmanjšanje pridelanega kolagena s strani lastnega telesa znaša kar do 1,5 % manj vsako naslednje leto.

Prehransko dopolnilo Kolagen shot

Prehransko dopolnilo Kolagen shot (Gaia Naturelle).

A prehranskega dopolnila, kot je Kolagen shot, ne jemljejo samo osebe po 20. letu in starejši, pač pa tudi najstniki, ki se borijo s težavno in aknasto kožo. Gre za slovenski izdelek blagovne znamke Gaia Naturelle, ki izpolnjuje vse zahtevane standarde kakovosti.

Mladosten videz in počutje

Verjetno vam v oči najprej pade podatek, da z jemanjem prehranskega dopolnila s kolagenom pridemo do bolj mladostnega videza. Napeta in zdrava koža ter sijoči lasje in čvrsti nohti namreč pomenijo prav to. A ne gre zgolj za to, da bi bili videti bolj mladostni. Tako se boste tudi počutili.

Jemanje pripravka s kolagenom bo poleg prej naštetega poskrbelo tudi za urejeno prebavo, bolj gibljive sklepe in splošno izboljšanje počutja. Najbolje pri vsem pa je, da boste do tega prišli na povsem enostaven način. Z uživanjem Kolagen shota enkrat na dan.

Kaj pa sestava izdelka? Poleg 5000 mg kolagena v Kolagen shotu najdemo še 1500 mg MSM-ja, hialuronsko kislino in veliko vitamina C. Z enim odmerkom boste tako pokrili kar 150 % potrebne količine tega vitamina na dan. Za ohranjanje zdravja las in kože pa sta tu še biotin in cink.

O nas

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.