Dom in vrt

Z vodo in zrakom do cenejšega ogrevanja

Poceni ogrevanje
Avtor: Draz.si

Morda se vam zdi naslov zapisan malce v šali, a ne bi mogli biti dlje od resnice. Dejansko sta prav voda in zrak, ki sta praktično brezplačna in dostopna povsod, glavna »krivca« za nadvse uspešno in energetsko varčno delovanje ogrevalne toplotne črpalke, ki poskrbi za precej nižji znesek na računu za ogrevanje.

Prav voda in zrak (z nekaj malega električnega toka) sta glavna elementa za delovanje toplotne črpalke, ki navdušuje tako lastnike novogradenj kot vse pogosteje tudi obstoječih objektov. Primerne so namreč za vgradnjo v vse stavbe, prav tako pa jih je moč priključiti na že obstoječe ogrevalne mreže in sisteme.

Izjemna kvaliteta za največji izkoristek

Toplotno ogrevalne črpalke Orca so proizvedene v Sloveniji, v njih pa se nahajajo zgolj najbolj kvalitetne komponente evropskih in japonskih proizvajalcev. Morda tega niste vedeli, ampak toplotna črpalka zrak-voda dejansko pomeni najcenejši vir ogrevanja.

Nizkotemperaturna toplotna črpalka Orca Duo

Nizkotemperaturna toplotna črpalka Duo 200 in Duo 300 (Orca)

Verjetno ste tudi sami že slišali, da so ta hip za ogrevanje cenovno najbolj ugodni peleti. Z ogrevalno toplotno črpalko pa bo vaše ogrevanje še cenejše. Njihovo kvaliteto in odličnost potrjujejo doseženi visoki evropski standardi, ki pa jih omenjene toplotne črpalke celo presegajo.

Veliko možnosti kombiniranja

Tovrstne toplotne črpalke lahko kombinirate na zares različne načine. Denimo v povezavi s sončnimi paneli. Priklopite jih lahko na obstoječe ogrevalne sisteme z radiatorji, ovira niso niti bojlerji. V določenih primerih (če je bojler denimo nov), ga lahko tudi obdržite.

Zanimivo pa je, da lahko toplotna črpalka pomaga tudi ohlajevati in ne le zgolj ogrevati. So tihe, zato s svojim delovanjem ne motijo miru v hiši, prav tako pa so zelo enostavne za uporabo. Krmilite jih lahko celo na daljavo, iz pisarne, na poti domov ali udobno iz domačega naslanjača.

Zares raznovrstna uporaba za namen ogrevanja in hlajenja:

  • radiatorsko ogrevanje,
  • talno, stensko ali stropno ogrevanje,
  • ogrevanje sanitarne vode,
  • hlajenje prostorov v poletnem obdobju.

O nas

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.