Šport in prosti čas

Kaj so si izmislili proizvajalci smučarske opreme za sezono 2020?

Smučarska oprema
Avtor: Draz.si

Kot je to v praksi na vseh področjih, napreduje tudi tehnologija izdelave smučarske opreme. Kar spomnite se, na kakšnih smučeh ste vijugali pred desetimi ali več leti, kar sploh ni tako daleč nazaj. Spreminjajo se materiali, ki postajajo trdnejši, fleksibilnejši in hkrati lažji, kar je bistvenega pomena pri obvladovanju smuči.

Zmotno je namreč misliti, da se vsako sezono spremenijo zgolj barve in nalepke. Tudi smučarske palice seveda niso izjema, kot tudi ne preostala smučarska oprema, kot na primer zaščitne čelade, smučarska očala, čevlji in seveda smučarska oblačila. Slednja postajajo vse tanjša in s tem udobnejša, kljub temu pa topla.

Kaj bo novega v sezoni 2020/2021?

Za vsakega pravega smučarja bo v tej sezoni vsekakor zanimivo pogledati novosti, ki so jih tokrat zanje pripravili smučarski proizvajalci. Ne glede na to, ali potrebujete nov kos opreme zgolj zato, ker je stari poškodovan ali dotrajan, ali pa želite slediti zadnjim smernicam, vas bo v tem pogledu navdušila trgovina s smučarsko opremo koala.si.

Smučarska oblačila Colmar

Smučarska oblačila Colmar: hlače, puli in jakna (Koala.si)

Ko nakupujete novo smučarsko opremo, se prej vedno pozanimajte, katera bi bila za vas najbolj optimalna izbira. Seveda je potrebno gledati tudi na končni znesek, a za varno in udobno smuko bo dovolj že to, da boste izbrali opremo, ki se bo prilegala vašim zahtevam.

Smučarske čevlje dobro testirajte

Najboljša izbira smučarskih čevljev bo vedno tam, kjer vam lahko omogočijo natančne meritve stopal in vam glede na pridobljene podatke svetujejo, kateri model čevlja bi bil pravi za vas, ter po potrebi opravili tudi določene prilagoditve.

Smučarski čevlji Salomon S/MAX

Smučarski čevlji Salomon S/MAX – trdota 100, 110 in 120 (Koala.si)

Govorimo o posebej izdelanih vložkih in tudi prilagoditvah samega čevlja. Znano je, da praktično nihče nima dveh popolnoma enakih stopal. Nekateri pa imajo težave s širino ali višino narta, kar je mogoče ustrezno kompenzirati z nekaj malega toplotne obdelave samega čevlja. Zbirka vseh smučarskih čevljev te sezone na enem mestu!

Tudi smuči se spreminjajo

Tisti, ki redno sledite zadnjim smučarskim trendom, dobro veste, da se tehnologija izdelave in materialov smuči nenehno spreminja. In to na bolje! Tako je zelo pomembno kupiti pravi par smuči zase glede na stopnjo smučarskega znanja kot tudi na stil smuke in pogoje, v katerih najraje smučate.

Smuči Fischer RC4 The Curv DTX M-Track

Smuči Fischer RC4 The Curv DTX M-Track + vezi RC4 Z12 (Koala.si)

Smuči za neurejene »naravne« proge so seveda povsem drugačne od tistih za urejene, kot se razlikujejo tudi smuči za veleslalom in slalom. Zagotovo pa so nekako najbolj priljubljene tiste smuči, ki omogočajo obojega dovolj za povprečnega smučarja. O izboru se vsekakor pogovorite s svetovalcem na prodajnem mestu.

Poskrbite za varnost med smuko

Varnost smučarja naj bo vedno na prvem mestu. Pričnite z varno in pregledano opremo, starejše smuči pa redno servisirajte. Zaščitite svojo glavo s kvalitetno smučarsko čelado, ter poskrbite za to, da boste imeli pred očmi odlična smučarska očala. Od jasnega pogleda je namreč močno odvisna varnost vaše smuke.

Smučarska čelada in očala Smith

Smučarska čelada Smith Level in smučarska očala Smith I/O Mag (Koala.si)

Za vse, ki ste pri smuki nekoliko bolj drzni in imate radi poledenela smučišča, se vsekakor predlaga nakup zaščite za hrbet, ki jo imenujemo tudi »želva«. Želva vam bo zaščitila zelo ranljiv del telesa ob morebitnem padcu in preprečila tiste najhujše poškodbe, katerih si seveda nihče ne želi.

Nova smučarska sezona je tu! Ste pripravljeni?

O nas

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.