Posel

Tudi kuverta je obraz vašega podjetja

Kuverta
Avtor: Draz.si

Če upravljate svoje podjetje, potem vam je verjetno, jasno zakaj so kuverte še vedno v uporabi navkljub silno naprednemu internetu. Čeprav ogromno sporočil pošljemo preko spleta in spletne pošte, pa je še vedno v rabi tudi pošiljanje fizične pošte.

Vanjo namreč vključimo različne dokumente zaupne narave, odpošljemo priporočeno, dostavimo različne oglasne materiale in podobno. Zato je še kako pomembno in dobrodošlo, da ima vsako podjetje na razpolago kuverte, ki že na prvi pogled povedo, kdo jih pošilja.

Brandirajte svoje kuverte

Ko govorimo o brandiranju, imamo v mislih logotip vašega podjetja, ki da prejemniku takoj vedeti, od koga pošiljka prihaja. V večjih podjetjih vsak dan prejmejo zares veliko pošte, zato na ta način poskrbite tudi za to, da vas v »gneči« opazijo.

Kuverte B4 - S-GRAF d.o.o.

Kuverte B4 – S-GRAF d.o.o.

Na nek način tako kuverta postane obraz vašega podjetja, kot so tudi vizitke in drugi materiali, ki prihajajo iz vaših rok. Gre za zelo pomemben del marketinga vsakega podjetja, ki nekaj da nase. Ni pa vse zgolj v brandiranju. Pošiljanje pošte si lahko tudi močno olajšate.

Prihranite na času

Če v podjetju pošiljate precej pošte, bo še kako dobrodošlo, če boste imeli pri roki kuverte, na katerih so že vsi vaši podatki. Torej, brez nadležnega pisanja vedno enakih podatkov in nepotrebne izgube časa. To lahko rešite s tiskom na kuverte.

Kuverte Amerikanke - S-GRAF

Kuverte Amerikanke – S-GRAF

Pa vam za primer omenimo tisk kuvert Amerikanka, ki spadajo med napogosteje uporabljane. Gre za ležeče kuverte, v katerih navadno pošiljamo račune, a tudi kakšne dokumente in druge pomembne reči. Posebnost teh kuvert tiči v okencu, ki ga lahko imate na levi ali desni strani, lahko pa uporabite tudi takšne brez okenca.

Oblikujte vsebino za na kuverte

Ko pridemo do grafičnega oblikovanja, se marsikomu zatakne. Gre namreč za določeno specifično znanje, ki pa vsem ni pretirano blizu. A sedaj obstaja rešitev tudi za to. Vsebino, ki bo natisnjena na vaših kuvertah, si lahko preko spleta pripravite kar sami. Gre namreč za zelo enostaven postopek, ki ga v svojem orodju na spletni strani omogoča tiskarna S-graf d.o.o.

Kuverte B5 - S-GRAF

Kuverte B5 – S-GRAF

Potem ko boste izbrali število naročenih kuvert, vrsto in pozicijo okenca (ko govorimo o kuvertah Amerikankah), boste pripravljeni na končno oblikovanje. Intuitivno orodje bo poskrbelo za to, da vam ne bo potrebno drugega, kot vnesti podatke podjetja in naložiti logotip z vašega računalnika. Sledi pregled in v primeru, da je vse tako, kot mora biti, še potrditev naročila.

Kuverte kot pomembne prenašalke sporočil

Kot smo ugotovili in kot sami verjetno že dobro veste, so kuverte še vedno pomemben del velikega sistema sporočanja in komuniciranja, brez katerega še dolgo ne bo šlo. Ko gre za podjetje, pa je prav tako jasno, da je potrebno pri tem izkoristiti prav vsako možnost, da se to izpostavi.

Na vizitkah, letakih, plakatih in tudi na kuvertah. V tem primeru lahko govorimo o »prijetno s koristnim«, saj vam tako ne bo potrebno več ročno pisati svojih podatkov na vsako kuverto posebej, hkrati pa boste poskrbeli tudi za prepoznavnost. Tisk na kuverte je cenovno zelo dostopen in prav nobenega razloga ni, da kuverte vašega podjetja ne bi bile videti profesionalno.

O nas

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.