Posel

Certifikati kakovosti v kovinski industriji

Certifikati kakovosti v industriji
Draz.si
Avtor: Draz.si

Poleg referenc podjetja v kovinsko predelovalni industriji kvaliteto svojega dela izkazujejo tudi s pridobljenimi ISO certifikati, ki služijo kot zagotovilo kakovosti. Ker je pridobitev teh certifikatov precej zahtevna, je to še toliko večji pokazatelj, da je podjetje, ki se z njimi ponaša, resno pri opravljanju svojega dela.

Predstavljamo vam 5 certifikatov kakovosti, ki v kovinski industriji nekaj pomenijo. ISO standardi skrbijo za poenotenje izdelave posameznega izdelka in materialov, hkrati pa določajo tudi dimenzije ter življenjsko dobo izdelka.

Certifikat ISO 9001

Pridobljeni certifikat ISO 9001 kaže na to, da se v podjetju zavedajo pomembnosti kvalitetnega vodenja in opravljanja svojega posla. V ta proces so vključeni tako zaposleni kot stranke, poleg njih pa tudi dobavitelji, s katerimi je potrebno vzdrževati dobre odnose.

Certifikat EN 1090

Pri certifikatu EN 1090 gre za standard, ki je na področju Evrope prisoten od leta 2014. Uspešno pridobljen certifikat priča o tem, da je podjetje seznanjeno in sprejema pogoje za označevanje jeklenih konstrukcij z oznako CE. Ta oznaka se nanaša na skladnost značilnosti delovanja za sestavne dele jeklenih in aluminijastih konstrukcij, pa tudi na tehnične zahteve za izvedbo jeklenih konstrukcij.

Certifikat EN 1090

Certifikat EN 1090 je dokaz o visoki kakovosti jeklenih konstrukcij.

Certifikat EN 1090 je precej obsežen in natančen v podajanju kriterijev za doseganje primerne kvalitete. Na ta način stranki zagotavlja, da je jeklena konstrukcija zagotovo izdelana v skladu s predpisi, ki veljajo zanjo.

Certifikat ISO 3834-2

Če hoče podjetje trgu pokazati, da gre za podjetje, ki do potankosti obvlada varjenje, potem to dokaže s certifikatom ISO 3834-2. Gre za vsekakor za najzahtevnejši standard s področja ocenjevanja tako tehnične kot kadrovske sposobnosti pri izvajanju varilskih del.

Certifikat ISO 3834-2 sporoča, da so v podjetju zaposleni le najvišje usposobljeni varilski kadri, ki delajo s sodobno varilno opremo.

Certifikat ISO 14001

Vsako resno podjetje, ki se zaveda okoljske problematike, da veliko na to, da s svojimi storitvami čim manj obremenjuje okolje. To za seboj potegne modernizacijo tehnološke opreme, zmanjšanje škodljivih izpustov v okolico in manjšo porabo električne energije.

Certifikat ISO 14001

Certifikat ISO 14001 priča o zavezanosti podjetja k skrbi za okolje.

Certifikat ISO 14001 namreč potrjuje prav to. Morda modernizacija pomeni večje stroške, a je potrebno dodati, da se ob tovrstnih ukrepih lahko prihrani drugje. Moderna oprema porabi mnogo manj električne energije, naročnik pa bo na ta način prišel do kvalitetnega izdelka po ugodnejši ceni.

Certifikat ISO 45001

Omenjeni certifikat podjetje postavlja v izjemno pozitivno luč, kar se tiče zagotavljanja zdravja in samega varstva pri delu za svoje zaposlene. Certifikat ISO 45001 ni le dokazilo, da podjetje spoštuje veljavno zakonodajo, ampak je tudi dokaz, da pri svojih delovnih procesih uspešno odpravlja vsa tveganja.

Primer podjetja z vsemi certifikati

V Sloveniji se z vsemi naštetimi certifikati lahko pohvali podjetje Kovinc d.o.o., ki je znano po skrbi za svoje zaposlene, hkrati pa tudi po konstantni modernizaciji in rasti. V podjetju se še kako dobro zavedajo pomembnosti varnosti in zadovoljstva svojih zaposlenih, ki so srce in gonilo podjetja.

Ob tem so s filozofijo podjetja prav tako zavezani k srbi za okolje. Zanj skrbijo tako z modernizacijo tehnološke opreme kot tudi s samimi postopki pri delu, ki zagotavljajo, da so škodljivi izpusti in obremenitev okolja minimalni, kar se le da.

Da podjetje Kovinc d.o.o. spada med najbolj zanesljive poslovne subjekte pri nas, priča tudi Bisnode certifikat bonitete odličnosti z oceno AAA. Podjetje, ki se ponaša s tem certifikatom, je prepoznano kot eno najbolj zanesljivih in kredibilnih poslovnih subjektov za sodelovanje – tako z naročniki kot poslovnimi partnerji.

O nas

Draz.si

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.

Oddaj komentar