Dom in vrt

Na kaj paziti pri nakupu postelje?

Nakup postelje
Draz.si
Avtor: Draz.si

Nakupovanje pohištva za spalnico je zagotovo ena od pomembnejših in zahtevnejših nalog pri opremljanju doma. Takšne naloge se je najbolje lotiti kar po korakih. Prvi korak je vsekakor izbira pravega proizvajalca. Ker je pri nas nekaj odličnih ponudnikov, pri tem zagotovo ne boste imeli večjih težav.

Preden vstopite v specializirano trgovino s pohištvo, kjer prodajajo tudi postelje, si lahko na spletu ogledate, kaj vam v tem hipu ponuja trg. Mnogi zadovoljni kupci vam bodo svetovali, da ne prezrite ponudbe podjetja Mega Pohištvo v Pivki, saj so pri njem na voljo pohištveni elementi priznanih proizvajalcev.

Razmislite, kateri tip postelje vam odgovarja

Izjemno pestra izbira omenjenega podjetja vam ponuja kar nekaj tipov postelj, zato pred nakupom dobro razmislite, ali bi vam najbolj ustrezala lesena, oblazinjena, boxspring ali francoska postelja.

1. Lesena postelja je odlična izbira in zaradi svojih prednosti še vedno velja za najbolj priljubljeno izbiro med kupci. Trije ključni dejavniki, ki posteljo iz lesa postavljajo daleč na prvo mesto, so: lep in privlačen izgled, trdna konstrukcija in ugodna cena. V ponudbi boste našli masivne postelje in postelje iz iverne plošče v različnih barvah in designih.

Lesena postelja Basic

Lesena postelja Basic

2. Dobra izbira je prva tako oblazinjena postelja, saj vam ponuja dodatno udobje, ker so oblazinjene še njene stranice in vzglavna končnica. Obenem vam v prostor vnese še sodoben, luksuzen in ne nazadnje prijeten izgled. V ponudbi boste lahko izbirali med različnimi dimenzijami, barvami ter oblikami.

Oblazinjena postelja Kira

Oblazinjena postelja Kira

3. Vse več kupcev se odloča za boxspring postelje, ki nudijo najvišji nivo udobja. Najpogosteje so sestavljene iz osnovnega okvirja z vzmetenim jedrom, na katerega je nameščena vzmetnica z žepkastim jedrom. Če je vaš dom opremljen sodobno, vsekakor razmislite o investiciji v boxspring posteljo.

Boxspring postelja Ankona 2

Boxspring postelja Ankona 2

4. Francoske postelje pa so znane po tem, da ponujajo tako visoko udobje spanja kot dovršen izgled. Največkrat so sestavljene iz baze, ki je oblečena v tkanino. V njeni notranjosti se nahaja zaboj, kamor lahko spravite posteljnino ali kaj podobnega. Sestavni del francoske različice postelje je tudi vzmetnica z vgrajenim posteljnim dnom.

Ne pozabite na pomembne dodatke za posteljo

Ko si boste izbrali najprimernejši tip oziroma vrsto postelje, je čas za razmislek še o opremi, ki nujno sodi na posteljo oziroma ležišče:

  • Kupite si kakovosten vzglavnik z dobro oporo vratu in hrbtenici, saj bo vaš spanec le tako lahko odličen.
  • Ne nazadnje je pomembno tudi to, kakšno rjuho, odejo in posteljnino boste namestili na posteljo. Posegajte po naravnih izdelkih, ki bodo dobro poskrbeli za vaše zdravje in vam hkrati zagotovili udobje.

O nas

Draz.si

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.

Oddaj komentar