Zanimivo

Kako do pravne pomoči ob izgubi vozniške?

Pravna pomoč ob izgubi vozniškega dovoljenja
Avtor: Draz.si

Ste se znašli v neprijetni situaciji in v trenutku ostali brez vozniškega dovoljenja? Možnih razlogov za to je več: prehitra vožnja, morda kaj alkohola ali pa kup prometnih prekrškov skozi čas, kar je imelo za posledico seštevek 18 kazenskih točk in odvzem vozniške. Kaj pa sedaj?

Dejstvo je, da se veliko ljudi v tej situaciji ne zaveda, da njihovo vozniško dovoljenje še ni za vedno izgubljeno. Naj se še tako dramatično sliši, ko policist prepove nadaljnjo vožnjo in napiše kazen, pa je moč postopek prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja na sodišču ustaviti.

Potrebno bo hitro ukrepanje

Eden najboljših nasvetov v tem primeru bi bil, da ukrepate takoj. Ne izgubite niti enega samega dneva, kajti v našem pravnem sistemu obstajajo določeni roki, ko lahko v tovrstnih primerih ukrepamo. Za začetek naj bo vaš prvi cilj https://vozniska.si/odvzem-vozniskega-dovoljenja-zaradi-previsoke-hitrosti/.

Pravno svetovanje

Ob odvzetem vozniškem dovoljenju se obrnite na pravno svetovanje.

Kar na spletu lahko poiščete pravnega strokovnjaka s tega področja in od njega prejmete vse potrebne informacije ter navodila, kako ukrepati. Bo drago? Kakšnega stotaka ali dva bo potrebno plačati, a kaj je to v primerjavi s ponovnim opravljanjem vozniškega izpita.

Cenovno ugodna pomoč

Lahko rečemo, da gre za minimalen znesek v primerjavi z dobrim tisočakom, kolikor stane ponovno opravljanje vozniškega izpita. Pa ne gre zgolj za denar. Spomnite se, koliko časa je trajalo, da ste ga opravili prvič. Verjetno si ne predstavljate tako dolgo biti brez lastnega prevoza.

V tem primeru boste v le nekaj korakih in s pravno pomočjo strokovnjaka svoje odvzeto vozniško dovoljenje skoraj zagotovo dobili nazaj. Kakšne so vaše možnosti, vam bo strokovnjak povedal že po telefonu, ko boste opisali svoj primer.

Kaj bo potrebno storiti?

Katere korake bo treba narediti za to, bo odvisno od vašega prekrška. V primeru, da ste vozili pod vplivom alkohola in vam je bilo vozniško dovoljenje odvzeto zaradi tega, boste morali pripraviti prošnjo za odlog prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja in ga poslati na sodišče.

Zdravniški pregled

V nekaterih primerih bo potrebno opraviti zdravniški pregled.

Dokument mora biti pravilno sestavljen in prav za ta del bo poskrbel pravni strokovnjak. Morali boste opraviti tudi zdravniški pregled in se udeležiti ustrezne delavnice. O vsem tem vam bo informacije podal vaš pravni svetovalec in vam tudi razložil, koliko časa imate za to na voljo.

Ob izpit zaradi drugih prekrškov

Seveda vam je lahko vozniško dovoljenje odvzeto tudi v primeru drugih prekrškov, kot so prehitra vožnja, zbrano maksimalno število kazenskih točk in podobno. Tudi v tem primeru si lahko vozniško dovoljenje pogojno povrnete in na določen način izbrišete nekaj kazenskih točk.

Ne čakajte. Obrnite se na pravno pomoč, kjer vam bodo strokovnjaki svetovali, kako ponovno pridobiti izgubljeno vozniško dovoljenje.

O nas

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.