Zanimivo

Lasersko rezanje kovin: pogosta vprašanja in odgovori

Lasersko rezanje kovin
Avtor: Draz.si

Razrez različnih kovin danes poteka na več načinov, med najbolj priljubljenimi pa je vsekakor laserski. Gre za postopek, pri katerem se uporablja visoko energijski laserski žarek, ki kovino razreže hitro in natančno ter ima še kar nekaj prednosti pred ostalimi vrstami razreza kovin.

Ob tem velja dodati, da obstaja več načinov laserskega razreza, ki se razlikujejo glede na vrsto uporabljenega laserja, način prenosa energije in glede na interakcijo med samim laserjem in materialom, ki se ga z njim obdeluje.

Katere laserje poznamo?

Eden najbolj prepoznavnih laserjev za razrez kovin je CO2 laser, ki pri svojem delu uporablja ogljikov dioksid – kot aktivni medij za ustvarjanje laserskega žarka. Omenjeni laser je najbolj primeren za razrez debelejših plošč iz jekla ali nerjavečega jekla.

Poznamo tudi laser s fiber tehnologijo, pri katerem se za prenos energije do konice rezalne glave uporabljajo optična vlakna. Ta laser odlikujeta še večja natančnost in hitrost razreza, kar zagotavlja tudi nižje stroške.

YAG laser uporablja neodimijev-itrijev-aluminijev granat – kot aktiven medij za produciranje laserskega žarka. Ta tip laserja je primeren za rezanje tanjših plošč iz bakra ali aluminija.

Zakaj laserski razrez in ne CNC?

Laserski razrez kovin ima pred ostalimi načini razreza veliko prednosti. V prvi vrsti lahko izpostavimo hitrejši proces izdelave, manj porabljene energije, natančnejšo obdelavo in s tem manj odpadnega materiala. Iz vsega skupaj lahko zaključimo kar nekaj pozitivnih reči.

Naprava za fiber laserski razrez pločevine

Naprava za fiber laserski razrez pločevine omogoča hitro obdelavo.

Manj porabljene energije in manj odpada pomeni dobre novice za okolje, k čemur stremijo vsa moderna podjetja. Oboje skupaj, nadgrajeno s hitrejšo izdelavo, pa pomeni tudi manj stroškov tako za podjetje kot končnega kupca. Laserski razrez se odlično izkaže tudi v bolj zahtevnih nalogah, ko je treba izrezati zapletene oblike, saj pri tem menjava rezalnega orodja ni potrebna.

Ali laser povzroča deformacije materiala?

Znano je, da pri klasičnem razrezu kovin pride do določenih odstopanj in deformacij materiala. Laser proizvaja ozko koncentriran žarek visokih temperatur, ki pa zelo kratek čas deluje na material, zato je prenos toplote nanj minimalen.

Za katere materiale se lahko uporabi?

Lasersko rezanje kovin se lahko izvaja na različnih kovinah, kot so jeklo, aluminij, baker, barvne kovine in medenina. Debelina materiala, ki se lahko reže, je odvisna od uporabljene vrste laserja.

Kateri laser uporabiti za razrez pločevine?

Na tem mestu bi lahko izpostavili napravo Prima Power Fiber EVO 1530, ki se ponaša z vgrajenim regalnim skladiščem in desetimi razkladalnimi ter nakladalnimi mesti.

Omenjen laser lahko deluje brez prisotnosti operaterja, primeren pa je za razrez pločevine vseh vrst, kot tudi jekla, aluminija, bakra, medenine in barvnih kovin debeline 0,8 mm do 20 mm z natančnostjo do impresivnega 0,1 mm.

Kdaj uporabiti laser za razrez kovin?

Lasersko napravo za razrez kovin gre vsekakor uporabiti v primerih velikoserijske proizvodnje, ki zahteva večje število popolnoma enakih kosov brez večjega odstopanja. Največkrat do takšnih naročil prihaja v avtomobilski panogi, a tudi v metalurgiji, elektroniki in strojništvu.

Prav tako se laser odlično izkaže, ko je treba izrezati bolj zapletene oblike in geometrijske like. Namesto priprave in zamenjave vedno novih orodij za rezalno glavo se laser krmili z ustreznim računalniškim programom, nad katerim bdi kvalificiran operater.

Kaj pa razrez kovinskih cevi?

Znano je, da je potrebno rezati tudi kovinske cevi, pri čemer je največja težava pretirana deformacija notranjih površin. Da do tega ne prihaja, poskrbi naprava Lasertube LT8, ki poskrbi še rezkanje, posnemanje robov, nadomesti pa celo tračno žago.

Razrez kovinske cevi z laserjem

Prikaz razreza kovinske cevi s sodobnim laserjem.

Naprava zagotavlja razrez cevi s premerom od 18 do 220 mm (do teže 28 kg/m) in je opremljena s 3D glavo, omogoča razrez posebnih profilov in predpripravo na varjenje, kar je ključnega pomena za hitrejši postopek obdelave do končnega izdelka.

O nas

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.