Zanimivo

Kako uspeti v industriji obdelave kovin?

Industrija obdelave kovin
Avtor: Draz.si

Na vseh področjih industrije se stvari premikajo z izjemno hitrostjo. V zadnjih desetletjih napredujemo kot še nikoli in lahko bi rekli, da doživljamo novo tehnološko revolucijo. Jasno je, da je takšnemu tempu precej težko slediti, a v nasprotnem primeru uspeha ne bo.

Še posebej na področju obdelave kovin je opaziti velik napredek v strojni obdelavi, ki je večinoma krmiljena računalniško, na vrata vse pogosteje trka umetna inteligenca, ob tem pa je treba za uspeh na tem področju postoriti še marsikaj drugega.

Ustrezno izobražen kader

Ne rečemo zaman, da so zaposleni srce vsakega podjetja. Da bi v podjetju potekalo vse kot mora in bi bili cilji doseženi strokovno, mora imeti zaposlen ustrezno izobražen kader. In ne gre zgolj za formalno doseženo izobrazbo. Podjetje, ki se zaveda, da industrija ne miruje in se ves čas razvija, dodatno izobražuje tudi zaposlene.

Izobraževanje na področju industrije

Neprestano izobraževanje je za uspeh ključnega pomena.

Najsi gre za daljše izobraževanje ali kratke delavnice, je pomembno, da se zaposleni počutijo sposobne izvajati delo, ki ga podjetje od njih zahteva. Gre za upravljanje s tehnologijo, novimi stroji, materiali, na trg prihajajo tudi novi postopki obdelave. V industriji obdelave kovin je vsekakor ves čas opaziti spremembe.

Dobro vodstvo in upravljanje podjetja

Da bi podjetje uspelo na trgu obdelave kovin, mora imeti odlično vodstvo. Lastnike in vodstveni kader, ki se zaveda vsega potenciala, pozna razmere na trgu, razume zahteve strank in natančno ve, kako izpolniti vse želje na poti do cilja.

Struktura resnega podjetja je dobro zapolnjena na vseh vodstvenih mestih, hierarhija pa je popolnoma jasna. Obstajati mora odprtost za predloge, vodja mora imeti posluh za zaposlene in obvladati kulturno komunikacijo z vsemi, ki so vpeti v posel.

Moderna tehnologija

Brez moderne tehnologije ni napredka. Tega se zavedajo tudi v uspešnem slovenskem podjetju Kovinc d.o.o., kjer ves čas stremijo k izboljšavam na področju strojne opreme in tehnologije na sploh. V industriji obdelave kovin so moderni stroji in naprave neizbežen finančni vložek, če želi podjetje obstati na zahtevnem trgu.

Sodobna strojna oprema

Brez stalnega vlaganja v razvoj in strojno opremo enostavno ne gre.

Zavedati se je treba, da moderna tehnologija vendarle ne prinaša zgolj višjih stroškov, ampak tudi hitrejšo izdelavo in obdelavo materialov ter večjo varnost za zaposlene. Poleg naštetega nikakor ne gre pozabiti na okoljski faktor.

Zavezanost k varovanju okolja

V zadnjem času se zdi, da je varovanje okolja postalo moderno, a resna podjetja se zavedajo svoje odgovornosti do okolja, v katerem delajo. Onesnaženje vode, zraka in kopičenje odpada je potrebno zmanjšati na minimum. Prav to zagotavljajo novejši stroji, ki so izdelani v tej smeri.

Hitrejša in bolj natančna izdelava poskrbi, da ostaja manj odpada, obenem pa hitrost prinaša s seboj še nekaj pomembnega za okolje – manjšo porabo električne energije. So pa s hitrostjo in kvaliteto na koncu zadovoljni tudi naročniki, saj plačajo manj.

Kakovost na prvem mestu

Na račun hitrosti nikakor ne sme priti do padca kakovosti. V podjetju Kovinc d.o.o. se tega zelo dobro zavedajo. Kakovost je tu vedno na prvem mestu, vsekakor pa je treba paziti tudi na varovanje zdravja zaposlenih in skrb za okolje. Da izdelujejo kakovostne izdelke, dokazujejo njihovi certifikati.

Certifikati kakovosti

V podjetju Kovinc d.o.o. so pridobili mnoge certifikate kakovosti.

Cela kopica jih je in kažejo na to, da se v podjetju ravna odgovorno z zaposlenimi in z okoljem, dela po najvišjih standardih, ki veljajo tudi takrat, ko se ocenjuje končne izdelke. Podjetje, ki toliko vlaga v svoj kader, opremo in projekte, ima vsekakor kaj za pokazati.

Da mislijo resno, pa priča tudi uspešen prodor na zahtevne tuje trge. Osredotočili so se predvsem na nemško govoreče trge, kar jim brez postavitve skrbno načrtovane spletne strani v nemškem jeziku (www.kovinc.de) verjetno ne bi uspelo.

O nas

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.