Zanimivo

Jesen: čas za pregled garderobe

Jesenska garderoba
Avtor: Draz.si

Prehod iz poletnega vremena na jesensko pomeni tudi prehod v garderobi. Prav zato v tej smeri uporabljamo tudi izraz »prehodna« oblačila. Temperature se spustijo s poletnih 30 °C na 10 do 20 °C. Zjutraj je že precej hladno, popoldne pa včasih še kar prijetno toplo. Vse to pa pomeni, da se moramo znati tem temperaturam prilagoditi.

Ko gremo zjutraj od doma, nas ne sme zebsti, kljub temu pa popoldne kakšni debeli puloverji in bunde ne bodo prišli v poštev. Pa poglejmo, na kaj vse je potrebno biti pozoren pri ogledu vsebine naše garderobne omare ob začetku jeseni.

Prehodne jakne

Nekaj, kar se šteje skoraj pod obvezno opremo za jesen, so prehodne jakne. Navadno so to modni kosi oblačil, ki so dovolj topli za hladnejša jutra in ne prevroči za nošenje popoldne, ko se nekoliko ogreje. Prehodne jakne so narejene iz tanjših materialov, ki dobro zadržujejo toploto in so dobrodošle tudi, ko rahlo zapiha veter.

V toplejših obdobjih pa so dovolj prepustne, da z odpeto zadrgo zlahka reguliramo temperaturo znotraj njih. Veliko prehodnih jaken ponuja tudi opcijo snemljive kapuce, ki pride še kako prav, kadar okoli ušes zavije hladen vetrc. V primeru toplejših, a nekoliko vetrovnih dni, bo vsekakor prav prišla za to namenjena vetrovka.

Toplejše spodnje perilo in pižame

Za jesenjo kmalu na vrata potrka zima, a že jeseni nam večkrat pridejo prav toplejše spodnje perilo in nogavice. Ker tretjino dneva preživimo v postelji, je seveda zelo pomembno, da se »oborožimo« s toplo pižamo.

Jesenska oblačila

Pod obvezno opremo za jesen spadajo prehodne jakne.

Če niste med junaki, ki tudi v hladnejših nočeh hodijo spat zgolj v spodnjem perilu, boste z veseljem pogledali za kakšno toplo pižamo. V zadnjem času so zelo priljubljeni tudi spalni kombinezoni iz toplih termo materialov.

Jesenska obutev

Vsekakor eden najpomembnejših kosov naše garderobe. Jesenska obutev! Jeseni moramo biti pripravljeni na slabše vremenske pogoje, kot sta dež in mraz. Nihče si ne želi v službo priti premočenih nog in jih sušiti vse do odhoda domov. Pomembno je, da izberemo kvalitetno, nepremočljivo obutev, ki bo naše noge obdržala suhe in tople ne glede na vreme zunaj.

Ljudje smo zahtevna bitja in želimo biti tako praktični kot moderni obenem. V teh časih to sploh ni več vprašanje. Izbire je dovolj, potrebno pa je biti pozoren na kvaliteto. Ker seveda tudi cena igra pomembno nalogo, je potrebno najti pravi kompromis med vsemi naštetimi zahtevami.

Nikar pa na račun videza in cene ne zanemarite kvalitete. Vaše noge vam bodo hvaležne, splošno zdravje ter počutje prav tako.

O nas

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.