Šport in prosti čas

Otroška kolesa Specialized po ugodnih cenah

Otroška kolesa Specialized
Avtor: Draz.si

Če se vaš otrok navdušuje nad kolesarjenjem, je čas, da mu kupite atraktivno, zanesljivo in dovolj kakovostno otroško kolo. Danes lahko izbirate med otroškimi kolesi najrazličnejših blagovnih znamk. Med njimi so tudi kolesa blagovne znamke Specialized, ki v svetu kolesarstva veljajo za izjemno kakovostna.

Gre za priznanega ameriškega proizvajalca, ki se ukvarja s prodajo vrhunskih koles vse od leta 1974. V njegovi ponudbi boste lahko zasledili cestna, gorska, treking, električna in seveda tudi otroška kolesa za različne starosti otrok.

Otroško kolo kupite v specializirani trgovini

Otroška kolesa Specialized so vam na voljo v številnih športnih trgovinah, lahko pa se odločite tudi za nakup v specializiranih trgovinah, kot je na primer Extreme Vital. Nakup v specializirani trgovini ima kar nekaj prednosti, najpomembnejša pa je zagotovo ta, da vam poleg ugodne ponudbe nudijo tudi strokovne nasvete pri nakupu kolesa za vašega malčka. To ni zanemarljiv podatek, saj je od ustrezne izbire odvisna tudi varnost vašega otroka.

Otroško kolo Specialized Riprock 16"

Otroško kolo Specialized Riprock 16″ (Extreme Vital)

Pri specializiranem trgovcu je običajno ponudba otroških koles veliko bolj pestra kot pa v športnih trgovinah, v katerih lahko najdete športno opremo za različne športne aktivnosti. Zato je tudi večja verjetnost, da boste pri specializiranem trgovcu našli otroška kolesa Specialized različnih velikosti in barvnih kombinacij, ki bodo vašemu otroku zagotovo všeč.

Najpomembnejši faktor izbire: velikost kolesa

V pestri ponudbi otroških koles Specialized lahko izbirate med različnimi vrstami otroških koles tako za fante kot deklice. Med seboj se razlikujejo predvsem v svojih barvnih odtenkih, ki so zanje značilne. Vendar bolj kot to je važna njihova velikost, ki je vsekakor najpomembnejši dejavnik pri izbiri.

Otroška kolesa se med seboj razlikujejo po dimenziji koles. Verjetno ste že sami opazili, da se dimenzije merijo v inčih oziroma colah, ki povedo, kolikšen je premer sprednjega oz. zadnjega kolesa. Večji kot je premer, večje je tudi otroško kolo.

Otroško kolo Specialized Hotrock 20"

Otroško kolo Specialized Hotrock 20″ (Extreme Vital)

Ko izbirate najprimernejše kolo za svojega malčka, je najlažja orientacija za nakup njegova starost. Ker pa otroci v velikosti lahko tudi odstopajo od svojih vrstnikov, so vsekakor možne določene izjeme. Nikakor pa ni dobro kupiti prevelikega kolesa zgolj zaradi tega, da ga bo otrok lahko dlje časa uporabljal.

Otroška kolesa Specialized so vam tako na voljo praktično za vse starosti:

  • 12-colska so namenjena otrokom med drugim in četrtim letom starosti. Na voljo so vam različne barvne kombinacije, primerne tako za dečke kot za deklice. Priložena so tudi snemljiva pomožna kolesa, ki jih lahko odstranite takoj, ko bo vaš otrok dobil občutek za ravnotežje.
  • 16-colska so namenjena otrokom med četrtim in šestim letom starosti. Nizko težišče poskrbi, da so bolj stabilna, lahek okvir pa omogoča enostavno manevriranje.
  • 20-colska so namenjena otrokom med šestim in devetim letom starosti. So prva kolesa, ki že imajo prestavne ročice. Njihovo nizko težišče in znižana zgornja cev omogočata samozavestnejše kolesarjenje in lažje sestopanje s kolesa.
  • 24-colska so namenjena otrokom med devetim in dvanajstim letom starosti. So že zelo dober približek odraslim 26-colskim kolesom. Trpežna kolesa so izdelana iz aluminija, zaradi česar so tudi lahka, z osmimi prestavami pa bo vaš otrok lahko že opravil lažjo kolesarsko turo.

S poganjalcem Specialized do razvoja ravnotežja

V zadnjem času so izjemno priljubljeni tudi poganjalci, s katerimi malčki običajno premagujejo prve metre na »kolesu« in pridobivajo občutek za ravnotežje. Z njimi so proizvajalci koles nadomestili kolesa s pomožnimi kolesci. Gre za eno od učinkovitejših metod učenja vožnje s kolesom.

Poganjalec Specialized Hotwalk 12"

Poganjalec Specialized Hotwalk 12″ (Extreme Vital)

Svetujemo vam, da se odločite za enega izmed otroških poganjalcev Specialized, ki se lahko pohvalijo z natančnostjo izdelavo, kakovostnimi materiali in dolgo življenjsko dobo. Ko se bo otrok dobro privadil na poganjalec, ga zamenjate s primerno velikim otroškim kolesom, nakar je potrebno le še nekaj ur prakse, da bo otrok popolnoma osvojil vožnjo.

Extreme Vital: otroška kolesa Specialized

Ko se odločate za nakup otroškega kolesa, je vsekakor vaša odločitev, katerega mu boste kupili. Ker je cena pogosto velik omejitveni dejavnik, naj vam povemo, da vam je pestra ponudba otroških koles po ugodnih cenah na voljo v specializirani trgovini Extreme Vital.

Obiščite njihovo spletno trgovino ali pa se oglasite v kateri izmed fizičnih trgovin:

  • v Radovljici (Gorenjska cesta 41)
  • v Škofji Loki (Puštal 101)
  • v Ljubljani (Tržaška cesta 124)
  • v Mariboru (Pohorska ulica 60)

O nas

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.