Šport in prosti čas

Kako prijetno izkoristiti jesenske dneve?

Prijeten jesenski dan
Avtor: Draz.si

Čeprav marsikdo na jesen gleda (krivično) slabo, pa je realna slika lahko precej drugačna. Naj vas ne zavedejo prispodobe, da je jesen mrzla, deževna, siva, stresna. Seveda so jesenski dnevi lahko včasih tudi nekoliko manj prijetni, ampak jesen je vsekakor tudi lepa in ponuja ogromno aktivnosti, ki pozitivno vplivajo na naše fizično in psihično zdravje.

Čudovite barve pomirjajo dušo

In dodajmo, da odstranjujejo stres. Sprehod na lep jesenski dan vas bo zagotovo navdal s pozitivno energijo. Tudi jeseni je še precej sončnih dni, ki v naravi razkrijejo paleto prečudovitih barv. Vsi odtenki rjave, rdeče, rumene in oranžne bodo pregnali črne misli in vzpodbudile pozitivno razmišljanje.

Odpravite se na svež zrak, po kostanj ali gobe, če jih poznate. Jesenski sprehod v dvoje bo še precej bolj zabaven, v teh dneh pa vsekakor tudi dobra energijska razbremenitev za otroke. Potrebna bodo le primerna oblačila in obutev, pa bo dan takoj lepši.

Tudi »kisli« dnevi so lahko lepi

Čeprav je zunaj morda premrzlo ali pada dež, so tovrstni jesenski dnevi kot naročeni za poležavanje na toplem in branje knjig. Potopitev v katero izmed priljubljenih zgodb človeka odnese stran od vsakodnevnih skrbi in težav. Dobra knjiga je človekova prijateljica, saj skrbi za njegovo dušo in počutje.

Jesensko branje

Deževni in hladnejši dnevi so kot nalašč za branje zanimivih knjig.

Tudi počitek bo nadvse dobro del vašemu telesu. Če se vse dni ženete v službi in doma, bo kakšen jesenski STOP dan povsem na mestu. Topel čaj, prijeten ambient in lenarjenje. Je sploh še kaj lepšega?

Jesen prebuja ustvarjalnega duha

Jesenski dnevi so vsekakor kot naročeni za vzpodbujanje kreativne žilice. Morda radi rišete, pišete ali kakorkoli drugače ustvarjate. Lahko ustvarjate povsem za svojo dušo ali pa to počnete skupaj s partnerjem ali družino.

Okrasite stanovanje v jesenskih barvah, izdolbite kakšno bučo in jo opremite s svečo. Na voljo je nešteto možnosti za kreativno porabo prostega časa.

Misli počasi uhajajo k praznikom

Jesen je tudi tisti del leta, ko mnogim misli zanese k prihajajočim praznikom. Eden od teh je vsekakor Noč čarovnic, ki se je v zadnjem času močno prijel v naših krajih. Okrasne buče nato še kar nekaj časa krasijo hiše in stanovanja. Kot bi mignil, pa na vrsto pride tudi magični december z božičem in novim letom, ko je čas za druženje in obdarovanje.

Jesen je tudi čas, ko se načrtujejo potovanja za praznike, išče destinacije ali pa dogovarja s prijatelji in družino, kje preživeti najlepše dneve ob koncu leta. Vsekakor je ta letni čas izjemno lep, poln možnosti za čudovite trenutke in prav nobene potrebe ni, da bi nanj gledali kot na nebodigatreba.

O nas

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.