Internet

Kako izbrati najboljšo grafično predlogo za WordPress?

WordPress predloga
Draz.si
Avtor: Draz.si

Če ste se odločili postaviti svojo spletno stran s pomočjo spletne platforme WordPress, potem zagotovo veste, da gre za eno najbolj množično uporabljenih platform na svetu. Uporabniški vmesnik je zelo enostaven, možnosti razširitve s pomočjo nešteto vtičnikov pa so praktično neomejene.

Gre za brezplačno platformo, za katero obstaja cel kup brezplačnih grafičnih predlog in vtičnikov. Seveda so na drugi strani tudi plačljive, ki omogočajo več prilagajanja, kvalitetnejši dizajn in na splošno več možnosti. Tokrat se bomo posvetili izbiri plačljive grafične predloge oziroma templata.

Poiščite ponudnika WordPress grafičnih predlog

Na spletu boste našli kar nekaj različnih ponudnikov grafičnih predlog. Lotite se pregledovanja tistih največjih z najširšo možno izbiro, kot sta na primer ThemeForest in Template Monster. Najprej glede na vsebino svoje spletne strani s pomočjo iskalnika zožajte nabor ponujenih predlog.

Kako izbrati wordpress predlogo?

Na spletu je veliko različnih ponudnikov WordPress predlog.

Predlagamo vam, da si vzamete čas in pregledate eno za drugo. Ko vam bo kakšna na prvi pogled všeč, si oglejte demo verzijo spletne strani. Pregledujte, klikajte in si predstavljajte, da je to vaša spletna stran. Preverite, ali vsebuje vse tisto, kar ste si zamislili za svojo stran. Všeč? Gremo dalje!

Preverite mnenja uporabnikov

Eden ključnih podatkov za vas bodo mnenja uporabnikov. Prvi pogled na ocene, ponavadi zvezdice, vam bo hitro odkril, kaj si kupci mislijo o tej grafični predlogi. Veliko število mnenj bo dalo bolj zanesljive podatke. Če ima ponudnik od petih možnih zvezdic rezultat 4,7, je to zagotovo dober znak.

Nato poglejte še mnenja kupcev in njihove komentarje. Preberite nekaj zadovoljnih in nekaj tistih, ki so se nad čim pritoževali. Na ta način boste hitro ugotovili, ali so imeli s predlogo kakšne resne težave ali pa so zgolj pogrešali nekaj, kar morda niti ni bilo obljubljeno.

Kaj nikakor ne sme manjkati?

Danes bi morala vsaka grafična predloga biti mobile ready oziroma responsive. To pomeni, da bo vaša spletna stran prilagojena mobilnim napravam, ne da bi morali za to še kaj storiti. Zelo pomemben podatek je tudi, da je predloga translation ready, kar pomeni, da boste zlahka prevedli tiste angleške besede, ki se pojavljajo kot naziv kategorije, novice, kontakt, besede, kot sta naprej in nazaj, ter podobno.

Zelo dobrodošlo bo tudi, če bo vaša WordPress grafična predloga vsebovala možnost namestitve demo vsebin, ki ste jih videli pri ogledu demo strani. Na ta način si boste prihranili ure in ure časa za postavljanje strani iz ničle, pregledovanje dokumentacije, iskanja nastavitev in branja po forumih, kako so to rešili drugi. V nekaj trenutkih bo pred vami spletna stran, kakršno ste si želeli. Potem bo na vrsti zamenjava tekstov, fotografij in preimenovanje URL naslovov.

Še en podatek, ki vam bo prišel prav pred nakupom grafične predloge. Preverite, kdaj je bila ta kreirana in kdaj nazadnje posodobljena. Nedavna posodobitev je znak, da izdelovalci še vedno bdijo nad predlogo, jo redno posodabljajo in na ta način skrbijo tudi za varnost na spletu ter seveda prilagodljivost zadnji verziji jedra WordPress, vtičnikom in podobno.

Zdaj pa veselo na delo!

O nas

Draz.si

Draz.si

Vsak dan je priložnost za pridobitev novega znanja. Na spletnem portalu Draz.si objavljamo poučne, zabavne, informativne in vedno aktualne prispevke.

Oddaj komentar